Welkom bij Almanzor
we hopen dat u geniet van onze producten

Almanzor
Traditionele Methoden
Biologische boerderij
100% Natuurlijk
Organische Producten

Wie zijn wij

Laat ons u ons verhaal vertellen

We zijn een groep landbouwers die de aanpak willen veranderen. Met respect voor de natuur en sociaal engagement willen wij produceren op een traditionele manier met respect voor de natuur en de mensen. “We zijn wat we eten” en 100% natuurlijke producten eten draagt bij aan ons fysisch en emotioneel welzijn.

Almanzor

Waar kan je ons vinden

Comarca de la Vera in het noorden van Extremadura

Almanzor ligt het noorden van de provincie Cáceres en vormt een deel van het zogenoemde “onbewoond Spanje”, een gebied met zeer weinig inwoners met een enorme vakbekwaamheid, met oudere mensen die zich inzetten om de tradities te bewaren en hun grote agro ecologische kennis door te geven.

De regio La Vera is een unieke enclave omringd door de natuur in de schaduw van bergen en met een oneindig aantal natuurlijke bronnen die onze gewassen bevloeien en ideaal zijn om na een dag van werken een duik te nemen in de kloven en de riviertjes

Maak de groene wereld

Almazor Ecologisch Fruit en Groenten

Hoge berg

Kersen en “picotas” (donkere kersen) van het hooggebergte

Met of zonder steeltje naargelang de soort, goed om op elk moment van de dag te verorberen. Onze bedrijven liggen hoger dan 700 meter. De kersen worden geselecteerd aan de voet van de boom op ambachtelijke wijze en de bevruchting gebeurt door bijen. De kerselaren in bloei zijn prachtig en de vallende wolken bloemblaadjes zijn zeer speciaal en uitzonderlijk mooi

Higos secos
Ideal aperitief

Droge vijgen

Droge vijgen zijn ideaal bij een aperitief. Ze zijn ook geschikt voor de bereiding van nagerechten, tezamen met een goede kaas en als ingrediënt in veel recepten
Almanzor de hoogste berg van de Sierra de Gredos. De vijgen drogen op de boom zelf op natuurlijke wijze tot net voor het afvallen van de vrucht. Dan oogsten we de vruchten en laten ze verder drogen in open lucht op zeilen. Daarna worden ze verder gedroogd in droogkamers om een perfecte bewaring te garanderen. Nergens in het droogproces orden chemische middelen of bloem toegevoegd zodat de kastanjes bedekt blijven met heerlijke natuurlijke suiker. Kastanjelaren zijn speciale bomen. Even verblijven met de groene kleur van de bladeren en de geur van de vruchten laat onvergetelijke herinneringen achter.

Hortalizas
Traditionele methode

Moestuingroenten en seizone groeten

Het zijn natuurlijke voedingsproducten met veel smaak en fantastische kwaliteitsvolle voedingseigenschappen. Zonder scheikundige substanties of genetische modificaties De ecologische methode gebruikt minder water bij het kweken waardoor de groenten steviger en de honger beter stillen. De indrukwekkende vruchtbare laagvlakte van de Tiétar met wisselende temperaturen , warmte in de zomer en koude in de winter, maar bijna altijd met zonneschijn geeft geen adempauze aan ijverige landbouwer. Zijn toewijding laat ons toe het ganse jaar door een uitgebreid gamma producten aan te bieden : tomaten, prei, paprika, krulkool, romanesco, uitjes, uien, rode kool, snijbiet, groene boontjes, pompoenen en zo veel meer

Castañas
Welkom in de herfst

Kastanjes

Gepoft of natuurlijk of als ingrediënt van een recept is het moeilijk te weerstaan aan deze delicatesse van de herfst. Onze reusachtige eeuwenoude kastanjelaren van authentieke variëteit, die we hebben kunnen bewaren met veel moeite, zijn een bescherming tegen de hoge temperaturen in de zomer. Als de tijd voor de oogst is aangebroken worden ze dagelijks opgeraapt , mand na mand wordt gevuld. Het is mooi het contrast te zien van de blinkende bruine kastanjes omhuld door de okerkleurige bolster (het stekelig omhulsel) op het groene grastapijt .

Vruchten van het bos

Bosbessen, frambozen en bramen

Dat zij allemaal bosvruchten en wij keken ze in bosrijke omgeving. Wij plukken ze elke dag maar respecteren de natuurlijke rijpingscyclus Deze kleine vruchten vereisen een voorzichtige behandeling en worden stuk per stuk uitgekozen. Het is een ongetwijfeld een speciaal moment wanneer zonder overhaasting elk klein geplukt vruchtje een feest van smaak en kleur wordt.

Organische producten

Artesanale baan

Ecologische zorg voor onze gewassen, terugkeren naar een traditionele manier van werken, respectvol voor het milieu en de mensen.

Contact

Neem contact op met ons

Ecologisch Fruit en Groenten Almanzor

Email: info@almanzor.eu

Bel ons: +34 667 95 34 42